Rólam

Rólam

2830
Kemenczei Ágnes Veronika

Vaiṣṇava Jógamester

Okleveles gerinc jóga oktató

Okleveles ayurveda jógaoktató

Okleveles hangmasszőr és hangterapeuta

Hiszem, hogy megtaláljuk a jóga rendszerében azt amire vágyunk, amit keresünk…

Az életemben erőteljesen jelen volt a stressz, amely fizikai fájdalom formájában is kinyilatkoztatta magát. 2014 decemberében a mérhetetlen fájdalomnak melyek mindennapossá váltak, elirányítottak a János kórház MRI osztályára. A röntgen eredménye LIV/V magasságában kb.5 mm-es retrolisthesis látható. Jobb oldali túlsúllyal körkörös protrusiot mutat. A peremeken mérs. spondylosis ábrázolódik.

LV/SI csigolyák magasságában bal oldali túlsúlyú körkörös protrusiót (porckorongsérv) mutat, amely a degeneratív eltérésekkel együttesen forment szűkíti, gyököt eléri. A diskusok (porckorongok) dehidratáltak, ellaposodtak.

Beleástam magam a gerinc tudományába, mindent, amit csak találtam erről a témáról elolvastam, közben tanultam és megismertem a gerinc rendszerét, hogy csodával határos módon alakítható és megfelelő eszközökkel gyógyítható műtéti eljárás nélkül, mert műtétről hallani sem akartam….sem gyógyszerekről…sem injekciókról…

Bíztam magamban és hittem, hogy a folyamat visszafordítható a Gerinc Jóga által.

Ez volt számomra az egyetlen elfogadható gyógyítási mód, amelyben hittem és amely által az összes bizonytalanságomat el tudtam engedni. Ez azért nagyon fontos mert amíg a bizonytalanság ott van a tudatunkban, amíg nem választjuk ki azt, hogy miben hiszünk és mi által tudjuk a teljes gyógyulásunkat elképzelni, addig nem kezdődnek meg a gyógyulási folyamatok.

Kiválasztottam egy módszert és végig mentem azon az úton amiben hittem, bármi történt is.

Az út hosszú volt…vagy mégsem? Egy év…rendszeres kitartó munka, gyakorlás a jóga útján.

Utólag azt tudom mondani erről az egy évről, hogy csodálatos volt.

A gerinc sérv irányított arra az útra amin jelenleg járok. Hatha Jógát, gerinc jógát oktatok.

…mindezt teszem azért, hogy segítsek azoknak akik hasonló cipőben járnak.

… teszem azért hogy megszerettessem Veled a jóga folyamatokat, hogy Te is megéld  azokat a megtapasztalásokat amikért a Földön élünk: boldogság, öröm, harmónia és egy jobb élet reménye, amely megtapasztalható és megélhető a Jóga gyakorlásával.

2014-ben elvégeztem a Gerinc jóga oktatói képzést, Gerincterápiát Jógával.

2015-ben Jóga oktatói (Sivánanda) képzést, valamint ayurveda jóga oktatói képzést, amely mélyebb megismerést ad önmagunkról, a jóga gyakorlásról a helyes élet vezetésről, az étkezési szokásainkról.

2016-ban felvételt nyertem a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola jóga szakára, ahol mélyebb betekintést kaphattam a jóga rendszeréről.

2021-ben  Vaiṣṇava Jógamesterként diplomát szereztem.

A tudatos tanítások és képzések megerősítenek abban, hogy a Jóga tudománya valóban elengedhetetlen ebben a világban amelyben élünk. A gyakorlások megelégedettséget és végtelen nyugalmat hoznak magukkal, amelyek által megtanuljuk kezelni a stressz helyzeteit amelyek sajnos a mindennapi életünk részévé váltak. Ezekben az élet helyzetekben ösztönösen leszünk képesek olyan technikákhoz fordulni, amelyeket megtanultunk és megéltünk a gyakorlásainkban.  A stressz jelen lesz az életünkben, azt nem tudjuk kizárni, de finom változásokon megyünk keresztül, és már mákképp látunk, máshogy érzünk, különlegesen viszonyulunk egy élethelyzethez egy váratlan eseményhez.

változunk…

változni jó…

változni szükséges….

a változás által fejlődünk…

a változás vezet eredményhez…

a változás hoz önismeretet…és egy jobb életet.

Jelentős és hangsúlyos, hogy a gyakorlásainkat rendszerben végezzük és legyen egy tudatos elképzelésünk arról, hogy hova szeretnénk eljutni és mit szeretnék elérni…

Egy életre szóló javulásokat lehet a jóga alapelveit követve  megélni, ha tudatosan végezzük, és tisztában vagyunk azzal, hogy mi is az a Jóga.

A Jóga csodálatos út a test a szellem és a lélek fejlődéséhez.

Amikor képes voltam a gyakorlások által uralmam alá vonni a stresszt a mindennapi életem során a testem rendeződött és megindultak a gyógyulási folyamatok.

A Jóga a Pránáyáma (légzőgyakorlatok) a meditáció csodát tettek a testemmel és a lelkemmel.

Közben megtaláltam azt a tradíciót ahová tartozom, amit tanítok, és amely szerint élek.

Köszönöm, hogy végig olvasta

Várom szeretettel az órákon

Kemko-Ági