Hangmasszázs

A hangfürdőről és a hangmasszázsról általában

Tevékenységem alapja a Peter Hess-féle hangterápiás módszer.

Peter Hess német fizikus Indiában kutatta a rezgések hatásait disszertációjának megírása előtt. Ott ismerkedett meg a tibeti hangtálakkal és dolgozta ki a Peter Hess féle hangterápiás módszert, melyet mostanra szerte a világban alkalmaznak.

Hogyan hat a hangfürdő és a hangmasszázs

Testünk 70-80%-a víz. A víz nagyon jól vezeti a hangokat. Az ember a születése előtti hónapokban az anyaméh védett üregében vízzel körülvéve fejlődik.  Így találkozik először a világgal. Már a fejlődő embrióhoz, magzathoz is a víz közvetítésével jutnak el a hangok, elmosódva, visszhangozva.  Ezekben a hónapokban teljes védettségben és biztonságban érezzük magunkat. Itt alakul ki az ősbizalom, mely összekapcsolódik az itt megélt, megtapasztalt dolgokkal. A hangterápiának az a célja, hogy az embert visszavezesse ehhez az ősbizalomhoz a hangok segítségével.

Ha később gyermekként, vagy felnőttként meghalljuk a tálak hangját, felsejlik bennünk az anyaméh biztonságos érzése.

A tálak hatása kettős. Hat fizikailag, ugyanis a rezgések bőrünkön át behatolnak testünkbe, ott továbbrezegnek és oldják a blokkokat. Hat ugyanakkor a tálak hangja, mely széles felhang tartománnyal bír és gyorsan mélyen ellazult állapotba juttat minket.

Hangfürdő

2821

 

A 40 perces hangfürdőn  csoportban vesznek részt az érdeklődők.  A hangfürdő során a terapeuta intuitív módon szólaltatja meg a tálakat, gongot, hangkalapot, csengettyűket, mintha egy hangkoncerten lennénk. A termet betöltő hangrezgések hatására a résztvevők ellazult állapotba kerülnek, ezáltal nő az energiaszintjük és a stressz okozta tünetek enyhülnek.

 

Hangmasszázs

2778

A hangmasszázs egyéni foglalkozás keretében zajlik. A kezelés időtartama kb. 50 perc. 1-2 alkalom alapvetően az azonnali stressz oldást szolgálja, 5-6 alkalom után már érezhető a tartós hatás: erősödik az immunrendszer, az öngyógyító folyamatok aktivizálódnak, az energiaháztartás újrarendeződik és javul a szervezet anyagcseréje. Ezen felül  kiegyensúlyozottá válik az ember, kreativitása, problémamegoldó képessége javul, stb.

A hangmasszázs során a hangtálakat a test különböző részeire helyezi a terapeuta és filcütővel megszólaltatja őket, ami különleges hangélményt nyújt. A tálak átadják rezgéseiket a testnek és beindítják ezáltal a pozitív testi és lelki folyamatokat.