Korrekciós eszközök

3068

Ékpárna

Ár:4.990,-
Ha ülő munkát végzel, az ékpárna a legjobb barátja lesz a gerincednek, mert beállítja a gerinc helyes pozícióját, ezzel megszünteti a sérvet kialakító káros terhelést. Ha lehetne rangsorolni,
eszk3Miért jó?

Ha ülsz, akkor egy idő után vagy hátradőlsz, vagy előre görnyedsz.
Ebben a helyzetben a medencéd hátra billen – ezt mutatja az ábrán a nyíl – aminek következtében csigolyáid elülső része folyamatosan közelebb kerül egymáshoz.
Ez természetesen egy rövid távú ülésnél nem gond, viszont ha hónapokon, éveken át ebben a helyzetben tölti valaki az idejét, akkor a porckorongjai maradandó károsodást szenvednek – az elől közeledő csigolyatestek elkezdik hátrafelé nyomi a porckorong lágy szövetét, ami az évek alatt kidomborodik hátra, a gerinccsatorna felé! Ez a sérv!

Ha ülő munkát végzel, akkor potenciálisan veszélyeztetett vagy abból a szempontból, hogy nyaki, vagy ágyéki gerincsérved alakul ki!

Mivel a medencét enyhén előrebillenti, még akkor is homorítja – ezáltal a porckorongokat védő helyzetbe hozza – a derekat, amikor az ember előre görnyedve dolgozik! Ha jól használja valaki ezt a segédeszközt, akkor a szék támláját akár le is szerelheti!

A porckorongjai védettek, az ülő tartása kiegyensúlyozott, az izomegyensúly megmarad!

Mindenkinek ajánlom ezt a terméket, mert rengeteget tud tenni a porckorongsérv megelőzésében!

Ha már van gerincsérved, mindenképp javaslom egy ékpárna megvásárlását.

Autós deréktámasz

Ár: 4990.- Ft
Az autós deréktámasz a rosszabbnál-rosszabb autóülésekben védi meg a porckorongokat a sérvesítő erőktől.
A derék természetes görbületének (lordózis) kirajzolásával a deréktámasz a csigolyák természetes helyzetét alakítja ki, ezzel kiiktatja a porckorongra nehezedő túlnyomást.
Ha rendszeresen vezetsz akkor hosszú távon ez lehet a gerinced egészségének a kulcsa.

Hogyan kell használni:

• A deréktámaszt az ágyéki homorú gerincgörbület, lordózis mögé kell tenni, tehát nem az ülés aljára, hanem kb. egy arasszal feljebb. A deréktámasz mérete akkor jó, ha a derekad annyira homorúvá válik, hogy a tarkód sokkal könnyebben hozzányomható az autó fejtámaszához, mint deréktámasz nélkül.
• Ez a segédeszköz a gerinc ágyéki szakaszára gyakorolt jótékony hatásai mellett a nyaki gerinc porckorongjaira nézve is nagyon hasznos!
Sajnos sok helyen nem csak autós székekbe ajánlják!
A deréktámasz az autóban kincset ér, de arra, hogy az irodában megvédje a gerinced, ez a termék alkalmatlan! Elvben jó lehetne, azonban egy ember sem üli végig úgy a nyolc órás munkaidejét, hogy a háta a szék támlájának van vetve. Aki irodába keres ülés-ergonómiai kiegészítőt, annak az ékpárnát javaslom!

Hengerpárna

Ár:4,990,-

A hengerpárna akkor jó Neked, ha fotelben, kanapén, nagy főnöki székben – azaz olyan ülőhelyeken ülsz, ahol besüppedsz, hátra dőlsz, elterpeszkedsz.