Gerinc jóga

Testtartásunkkal sok információt közvetítünk. Gerincünk állása árulkodik lelkünk pillanatnyi állapotáról, valamint arról, hogy mennyire tartjuk karban testünk tartóoszlopát és a törzs izomzatát, mozgékonyságát.

gerinc002

Az ülő életmód és a hosszan-tartó inaktivitás következtében nyakfájdalmak, hátfájás, derékfájás, izomgyengeség, görnyedt tartás, elbillentett medencehelyzet, merevség, beszűkült mozgástartomány alakulhat ki. Természetesen a legbölcsebb a megelőzése mindezeknek, de a már kialakult diszharmonikus állapotokon is sokat javíthat a rendszeres Gerincjóga. A gerincünk feladata kettős: tartja a testet és védelmet nyújt a gerincvelő számára. A Gerincjóga óra kiegészítheti a már megszokott heti edzésprogramot, vagy önállóan is alkalmas arra, hogy a résztvevők alaposan átmozgassák, megnyújtsák a gerinc mentén fekvő izmokat, javítsák testünk tartóoszlopának rugalmasságát, egészségét. Gerincjóga a gerincoszlop fitten tartására, a gerincproblémák megelőzése.
gerinc001

 

Az órán a porckorongok folyamatos táplálása folyik, illetve a végtagokkal végzett mozdulatok segítik a csigolyaoszlop mozgását. Így az élettani görbületek harmonikus kialakítása, a gerinc mozgásterjedelmének megtartása és növelése, a minden mozgásirányban fájdalommentes mozgások megtartása, illetve a már érintett területek fájdalmának csökkentése történik. A gerincet tartó izmok fokozott erősítése és nyújtása is kiemelkedő szerephez jut. Továbbá nagy hangsúlyt fektetek a helyes testtartás és a tudatos testkép kialakítására és/vagy átalakítására, illetve ezek megtartására.

Kinek ajánlott?

A gerincjógát bármilyen korosztálynak ajánlom, testtudatosításra, tartásjavításra, keringésjavításra, a meggyengült izmok erősítésére és a megrövidült izmok nyújtására, az általános jó közérzet kialakítására és fenntartására. A gyakorlatok erőssége függ a csoport összetételétől, amihez képzett szaktudásommal minden esetben alkalmazkodom.

 

Óráimra fiatalokat és idősebbeket egyaránt szeretettel várok! 

 gerinc01

Szeretnél rendszert vinni a gyakorlásaidban?
Szeretnéd gerincedet óvatosan és szakszerűen átmozgatni?
A jóga összes rendszerét szeretnéd gerinc barát módon átélni és megtapasztalni?
A Gerincjóga gyakorló órák időpontját megtalálod az órarendben.

A többi gyakorló órához hasonlóan bejelentkezés nélkül, alkalmanként lehet jönni a megjelölt időpontokban. Kedvezményes áron bérlet is váltható!

A gerincjóga óra más mint a hagyományos gyakorló órák!

A gerincjóga órákon gerincre szabott, biztonságosan felépített, terápiás jellegű gyakorlást végzünk gerincbarát módon gyakoroljuk a jógát.

Várlak szeretettel az órákon

Kedvezményes áron bérlet is váltható!